HM.CLAUSE нуди широк спектар на растителни семиња на производителите од целиот свет. Од патлиџани,пиперки, тиквички,бостан и т.н , нашите производи се произведени со комбинирање на пристапот до висока технологија, знаењето здобиено низ  векови и генетика која е  најдобра на пазарот.

Без разлика дали е зголемена продуктивност, подобра отпорност на болести, подобар вкус или супериорни приноси, нашите клиенти низ целиот свет можат да бидат сигурни дека тие ќе ги  добиваат најдобрите можни производи за своето произвоство.

Новa сорта на  розов домат на Clause. Многу рано сорта со плодови околу 250-300гр. Тврд, многу вкусен, без никакви жили внатре! Образува по 4-5 домати на китка. Овозможува одгледување до 6-8 китки!

Отпорност: Вертицилиозно венење (Vd) Фузариум (Fol) жолти лисја (TYLCV) нематоди (Ma \ Mi \ Mj)


Хектор

Детерминантен хибрид, за рано и средно рано производство на отворено. Силно облистено растение кое штити плодовите од пригор. Високо адаптивен кон условите на одгледување. Вегитационен период 65 – 70 дена по пресадување. Плодовите се крупни (250 – 300гр.), Тврди, тркалезни и со заситени црвена боја. “Хектор Ф1” е издржлив на променлива температура.

Отпорност: Вертицилиум (Va) Фузариум (For) Сиви лиснато дамки (Ss) нематоди (Ma \ Mi \ Mj)

Lorely Ф1 е ран кој се карактеризира со бујни растенија со високоразвиена лисна маса.Плодовите имаат тркалезна форма со висока униформност,
многу добра цврстина (долг рок на траење – LSL)
Просечната тежина е 200-220 грама и големината на плодот е 77-82 мм
Отпорност на ToMV / Фол: 1,2 / За / FF: A, B, C, D, E и средно отпорност на TYLCV

Средно рана сорта на рог пиперка, добро познат и баранана пазарот. Погоден за оранжериско и полско производство. Плодовите се со големина – 5х20 см, со дебели кревки ѕидови, Светла боја, идеален за свежа потрошувачка. Може да се чува долго враме без проблем. Толерира транспорт. Здраво растение, отпорно на тутунска мозаикот (TMV).

Тежина на овошјето: 140-150 грама

Димензии на овошјето: Должина 18-20 см Ширина 4-5 см отпорност: тутунски мозаик (TMV)